Friday, September 21, 2007
HAYIRLI CUMALAR

Duası olmayanın ola mı umudu;duaya durmayanın kala mı su'du?

Duadan ayrılsa kul mu kalır, insan mı kalır;duadan özge eylül mü kalır,nisan mı kalır?

Gelin dua edelim, Hakk'a gidelim.

Mavi bir şeyler girsin hayallerimize, aklar ve yeşiller vursun hallerimize.

Zaman ve mekanı bahşedelim süveydalarımıza, sevdalarımızı nakşedelim zamanlar ve mekanlarımıza.

Kabul olunmayacak duadan O'na sığınarak gelin dua edelim, düşelim yollarına görüşelim,varalım illerine yalvaralım.

O vermek istemeseydi istemeyi vermezdi bize; O sevmemizi istemeseydi sevmeyi istetmezdi bize.

İskender Pala



CUMANIZ MÜBAREK OLSUN…

Labels:

posted by suveyda @ Permalink ¤12:02 AM  
3 Comments:
  • At 8:10 AM, Blogger Gönül Pınarı said…

    Cumanız mübarek olsun.

    Duaların kabul olmasını kuvvetle ümit ettiğimiz şu günlerde, biz de dualarımızı eksik etmeyelim. Rabbimiz, " duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var" diyor. Her varlık kendi hal ve dili ile dua eder. Ormanlardaki ağaçlar, ağaçlardaki yapraklar, taşlar, kayalar,topraklar, toprak altındaki ve üstündeki her türlü canlı ve cansız varlıklar,denizlerdeki balıklar, dua halindedir. Rabblerini zikir ve tesbih ederler. Bir ağaç kadar, bir tutam ot kadar, bir solucan veya bir kurt kadar olamıyorsak, kendimize insan demenin bir anlamı kalmaz.
    Bizi yer yüzünün halifesi, varlıkların en şereflisi, akıl, fikir ve irade sahibi olarak yaratan ve yaşatan Rabbimize biz de dua edelim. Bu şerefe layık olalım.

     
  • At 4:49 PM, Anonymous Anonymous said…

    Ey Merhametlilerin en Merhametlisi!
    Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
    Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle.

    Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resulünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle .

    Ey Rabbimiz! Sen Selamsın, selamette ancak sendedir. Efendimiz Muhammed Mustafa'ya rahmet et. Öyle bir rahmet et ki; o rahmetinle; bizi bütün korku ve belalardan kurtar. Bütün ihtiyaçlarımızı gider, günahlarımızı temizle, bizi katındaki en yüce derecelere çıkar.O rahmetin hürmetine hayatta iken de öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır.

    Ey Rabbimiz! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka. Kalblerimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.

    Ey Rabbimiz! Bizi ana-babamızı iman ve Kur'an hizmetinde çalışan bütün kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, mümin dostlarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı ve ahirete intikal eden bütün mü'min ve müslümanları cehennem azabından koru. Affına sığınıyoruz. Bizi her türlü şer, fitne ve azaptan kurtar! Fazlınla ikram eyle .Bütün günahlarımızı bağışla. Ayıplarımız setreyle.

    Ey Rabbimiz! Nefislerimize zulmettik, sana isyan ettik, eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan dünyada da ahirette de kaybedenlerden oluruz. Bizi hüsrana uğrayanlardan eyleme. Şeytanın kalbimize girip saptırmasına fırsat verme.

    Ey Rabbimiz! Bizi İslam'dan ve Kur'andan ayırma. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Bizim yüzümüzden insanları helak etme.
    AMİN ve sallalahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain Velhamdulillahi Rabbil alemin .

    CUMANIZ MÜBAREK OLSUN....

     
  • At 11:32 AM, Blogger suveyda said…

    gönül pınarı,
    demi "duamız olmasa ne ehemmiyetimiz var"
    müminin silahi dua dır değil mi?
    her dem yeni dualarda buluşmak duasıyla inş.
    teşekkürler katkılarınız için.



    mehmet abi,
    amin inş.
    Allah razı olsun bu güzel duayı paylaştığınız için.
    sizinde cumanız mübarek olsun.

     
Post a Comment
<< Home
 
 

about me
gelirsin gidersin dostumsun, gelmezsin gitmezsin neyimsin
Udah Lewat
Archives
Dua
Allah’ım, Sana tutunuyorum, Kimsenin yere atmasına izin verme beni. (Sadi)
Martı

“Yaşamak için ne çok sebep var,” diye düşünüyor uçmanın anlamına vardıkça. Kabiliyetlerinin sınırlarını aşmak, onu yaşatan en büyük sebep. Onun için balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka sebepler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz. Becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekâmızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi hür olabiliriz!

Böyledir

Başkasını kıran, inciten bir insanın kendisi de bundan mutlaka yara alır.Kötülüğün oku mutlaka geri döner

Budur

Ne gökte, ne denizde, ne dağların içinde, ne de ormanların kuytu bir köşesinde, hiçbir yer yoktur ki, insan yaptığı fenalıktan, karşılığını görmeden, kurtulup sıyrılabilsin

Arkadaşlar
Designed-By

Visit Me Klik It
Credite
15n41n1