Friday, July 06, 2007
HAYIRLI CUMALAR

Hz. Ömer B. Abdülaziz (r.a) okuduğu bir hutbede şöyle dedi:

“Üzerinde ömür tükettiğimiz bu dünya daim kalacağımız bir yer değildir.Allah (c.c) onun üzerinde yaşayanların göç etmesini takdir buyurduğu gibi, onun yok olmasını da hükmetmiştir.Yakında, harab olacak nice imar edilmiş yerler vardır.Yakında göç edecek nice aldanan ve bu dünyada ikamet eden sahibler vardır.Hayır işleyin ki, bu dünyadan ahirete göçerken en iyi şekilde göç edersiniz.Azığınızı hazırlayın.Onun hayırlısı da takvadır.Dünya bir bulut gölgesine bezer.Tez gelir geçer.İnsanoğlu birbirine hased edip birbirinin kuyusunu kazarken, o çekilir, gider.Allah’da (c.c) insanı kaderi ile çağırır.Onun eser ve izlerini yok eder.Varolanlar gider, yenileri gelir ve işe tekrar başlarlar.Dünyanın karı ile zararına eşit ve denk değildir.Onun üzüntüsü çok neşesi azdır.



Hz.Ebu Bekir okuduğu bir hutbede ise şöyle dedi:

“O parlak yüzler nerede? O gençliğine gururlananlar hani? Kaleler inşa eden hükümdarlar nereye gittiler? Savaş meydanında zaferden zafere koşan kumandanlara ne oldu?Zaman onları yok etti, bitirdi de sonunda mezarın karanlığına karıştılar.Dikkat edin.Acele olarak kurtuluş yoluna koşun”


CUMANIZ MÜBAREK OLSUN…

Labels:

posted by suveyda @ Permalink ¤11:03 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

about me
gelirsin gidersin dostumsun, gelmezsin gitmezsin neyimsin
Udah Lewat
Archives
Dua
Allah’ım, Sana tutunuyorum, Kimsenin yere atmasına izin verme beni. (Sadi)
Martı

“Yaşamak için ne çok sebep var,” diye düşünüyor uçmanın anlamına vardıkça. Kabiliyetlerinin sınırlarını aşmak, onu yaşatan en büyük sebep. Onun için balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka sebepler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz. Becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekâmızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi hür olabiliriz!

Böyledir

Başkasını kıran, inciten bir insanın kendisi de bundan mutlaka yara alır.Kötülüğün oku mutlaka geri döner

Budur

Ne gökte, ne denizde, ne dağların içinde, ne de ormanların kuytu bir köşesinde, hiçbir yer yoktur ki, insan yaptığı fenalıktan, karşılığını görmeden, kurtulup sıyrılabilsin

Arkadaşlar
Designed-By

Visit Me Klik It
Credite
15n41n1