Thursday, October 26, 2006
KÜÇÜK ŞEY YOKTUR
"DİKKAT ET HER ŞEY BİR ŞEYİ GÖSTERİR!"

Her şeyin yeri, değeri ayrı.Kurbağayı elbette sabana koşamayız.Ama onun ayağının taşıdığı değere Galvani yönelmiş, bu ise elektrik pili keşfinin başlangıcı olmuştu.

Penisilini icat eden Fleming, bir tabak içindeki küflerin civarındaki mikrop yaşamadığına dikkat ederek meşhur ilacını bulmuştu.Halbuki Fleming'e gelinceye kadar milyonlarca kişi, küfü görmüş fakat önemsememişti.

Alp dağlarında dolaşan Leonarda da Vinci ise rastladığı bir midye fosilini dikkatle inceleyerek Paleontoloji denen ilmin temelini atmıştı.

Ne kadar önemsiz görünürse görünsün, hiç bir şey yoktur ki, dikkatle bakılsa bir sonuç sağlamasın.

Kristof Kolomb'un, Amerika'nın keşfiyle sonuçlanan ünlü yolculuğunun uzaması, tayfaları isyan ettirmek üzereydi.O esnada geminin yanından geçen bir deniz otunu Kolomb'un görmesiyle durum birden değişti.Karaya yaklaşılmıştı artık.

Samuel Brown, Tweed ırmağı üzerine ucuzca nasıl bir köprü kurarım, diye düşünürken, bahçesinde asılı bir örümcek ağı gördü.Dikkatle inceledi ve "Demir ipler ve zincirlerle, tıpkı bunun gibi bir asma köprü kurulabilir" sonucuna vardı.İlk asma köprü inşasının kısa öyküsü budur.

Stothard, renk kombinezonu sanatını, kelebeklerin kanatlarını dikkatle incelemek suretiyle öğrenmişti.

İnsan biraz dikkatle baksa, küçük şeyler ne kadar değerli bilgiler verir.
Newton'un başına düşen elma, işte bunlardan biri...

İNSANA EN İYİ DENEYİMİ ZORLUKLAR KAZANDIRIR.

Edison, elektrik ampulunu icat ederken, ampulün içine konacak 3000'e yakın maddeyi denemiş, başarı gösterememiş, bunun üzerine arkadaşları onu bu işten vazgeçirmeye çalışmıştı.Hatta bu durum Steven Teknoloji Enstitüsü tarafından da protesto edilmişti.
Bun karşı Edison'un cevabı şu olmuş:

-Beyler, evet, 3000 maddeyi denedik, hiçbir netice alamadık.Fakat bu denemelerden, üçbin maddenin hiçbirinin işimize yaramayacağı sonucunu da almadık mı?
Son olarak kömürü deneyen Edison, ışığı bulmuştur.

Frengiye karşı kullanılan bir ilaç vardır ki, ismi 606 dır.İlaca bu ismin verilmesinin sebebi, onu keşfeden adamın 605 deneyimin başarısızlığa uğramasına karşın , karar ve ve fikrinden, azim ve inadından bir şey kaybetmeden deneylerine devam ederek 606 ncı formülde meşhur ilacı bulmuş olmasıdır.

Polaroid'i kuran ve anında sonuç veren fotoğrafçılığın mucidi olan Ed Land, duvarına üzerinde şu sözlerin yer aldığı bir levha asmıştı:

"YANLIŞ, FAYDASINI HENÜZ BİR AVANTAJA DÖNÜŞTÜREMEDİĞİN BİR OLAYDIR"

Sabır, pozitif düşünme kudretidir.Sabretmek, insanın arzu etiği hedefe doğru sürekli direnç göstererk sonuca varmasıdır.

ALLAH KATINDA EN SEVİMLİ İŞ, AZ DA OLSA DEVAMLI OLANDIR.(hadis)

Bizi hayattan şikayete sevkeden şey, karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü değil, irademizin zayıflığıdır.(jeremy taylor)

Dağcılar, Everest'in ilk yamaçlarına uzaktan baktıkları zaman, her şey engeldi onlar için.İlerledikçe geçit buldular kendilerine.Bunun içindir ki, her şeyin isteğimize engel olacağına önceden ve uzaktan karar vermek, istemek değildir(alain)

İnce ince yağan yağmur pek bol değildir ama, toprağın derinliklerine kadar işler.Taşı delen, suyun kuvvetinden çok, damlaların sürekliliğidir.Zaferi bu çaba ve devamlılık sağlar.

Çok, azların sabırlı bir toplamıdır...

KEMAL URAL
Küçük Şey Yoktur
posted by suveyda @ Permalink ¤11:11 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

about me
gelirsin gidersin dostumsun, gelmezsin gitmezsin neyimsin
Udah Lewat
Archives
Dua
Allah’ım, Sana tutunuyorum, Kimsenin yere atmasına izin verme beni. (Sadi)
Martı

“Yaşamak için ne çok sebep var,” diye düşünüyor uçmanın anlamına vardıkça. Kabiliyetlerinin sınırlarını aşmak, onu yaşatan en büyük sebep. Onun için balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka sebepler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz. Becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekâmızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi hür olabiliriz!

Böyledir

Başkasını kıran, inciten bir insanın kendisi de bundan mutlaka yara alır.Kötülüğün oku mutlaka geri döner

Budur

Ne gökte, ne denizde, ne dağların içinde, ne de ormanların kuytu bir köşesinde, hiçbir yer yoktur ki, insan yaptığı fenalıktan, karşılığını görmeden, kurtulup sıyrılabilsin

Arkadaşlar
Designed-By

Visit Me Klik It
Credite
15n41n1