Thursday, October 19, 2006
HOŞGELDİN GÜZELLER GÜZELİ
Bazan öyle sıkıntılarımız, öyle anlatılmaz dertlerimiz olur ki.Kendimize sorsak dahi cevabını alamayamayacağımız sebepsiz sıkıntılar işte.Gelir oturur, ya beynimizi kemirir, ya da kalbimizi dar eder, boğazımız da düğüm düğüm olur.Nefes almak isteriz, alırız da ama bizim istediğimiz bu değildir.Şöyle uzun soluklu bir nefestir alıp vermek istediğimiz.Ciğerlerimize çekince bir ohh diyebileceğimiz anın hayalidir bu.Bizi olduğumuz yerde dahi dar hissettiğimiz, hiç bir yere sığamadığımız, nereye olduğunu bile bilmeden kaçmak istediğimiz, bir şey aradığımız, bir şey işte ne olduğunu bile bilmeden sadece bir tatlı huzur koşuşturmalarıdır bunlar.Derde derman kapılarına gideriz, anahtarımıza uygun kapıyı ararız.Oysa çoğu zaman aradığımız bu değildir.

Ve o huzur bir çiviye tutunurcasına evimizin duvarında , tozlu raflarımızın arasında duruyordur.Elini uzatırsın, kalbinle beraber ve aradığını bulmuşsundur.Evet budur dersin, aradığım tam olarak budur.Tarifi imkansız bir huzur dolar kalbine, ruhuna, bütün bedenine her zerrene.Kim açıklayabilmiştir ki bunu, hangi bilim adamı bunun formulünü bulmuştur.Hiçkimse ama hiçkimse.Tarifsizdir işte.

Karanlık , sıkıcı, boğucu, herşeyin, herkesin üzerimize geldiğini hissettiğimiz anlarda koşarcasına gittiğimiz bir sığınak gibidir orası.Daldıkça kaybolduğumuz, kayboldukça kendimizi bulduğumuz bir kuyu ama bir o kadar da yıldızların aydınlattığı arz gibidir.Manevi bir iklimdir her mevsimini yaşayabileceğimiz, her çiçeği koklayabileceğimiz.

KURAN-I KERİM.
Yeryüzü semalarına değince yer aydınlandı seninle, sen "ikra" dedikçe biz kendimizi daha çok bulur olduk, sen "ikra" dedikçe seni daha çok anlar olduk, sen "ikra" dedikçe gönlümüz gül bahçesine döndü, sen "ikra" dedikçe iki cihanda saadeti bulduk ve sen "ikra" dedikçe biz daha çok "ikra" dedik, illa da "ikra" olacak dedik.

Ve ALLAH' ın adıyla ikra dedik.

Küsme bize, darılma ne olur, seni duvarlarımıza mahkum ettiğimiz için gönül koyma bize.Biz hata yaparız, kuluz nihayetinde hemde büyük hatalar yaparız ama ne olur sen bizden ırak durma.Bize bişey olsa yine koşup geleceğimiz yer senin yanındır, bize huzur verecek olan yine senin kelamlarındır.Biliyoruz bunca yazarın, bunca şairin onca sanatla, onca usulllerle yazılmış hiç bir cümlesi senin kadar huzur vermeyecek bize.Belki dilimizde hoş bir tad kalacak ama sen başkasın.Kalbimizde kalacaksın sen hiç etkisi geçmeden ve izin hiç silinmeden.Ve ne olur hep orda kal, hiç çıkma oradan, senin yokluğun demek bizim yokoluşumuz demek ve senin yokluğun demek bizim hüsrana uğramamız demek.

Şimdi hoşgeldin bize, dünyamıza, yaşadığımız arz'a, evimize, hanemize,çocuklarımıza, mevlütlerimize, mezarlarımıza, davetlerimize, şenliklerimize, gecelerimize, gündüzlerimize ve her daim vaktimize, gönlümüze hoşgeldin ve iyki geldin.

Sen gelince melekler doluyor evlerimize, saf saf duruyorlar bir namaz edasında, Peygamber (a.s) misafirimizmiş sanıyoruz her satırında, ve ALLAH'a şükrediyoruz, hamdediyoruz, dua ediyoruz, secdelere kapanıyoruz ve diyoruz:

ALLAH' ım şükürler olsun bana bunları nasip ettiğin için, ALLAH' ım şükürler olsun bana bunları yaşattığın için ve ALLAH' ım şükürler olsun bu biçare gönlü senden habersiz bırakmadığın için...

ve secde , ALLAH'ım sana yaraşır bir kul olmayı nasip et bana...

Hoşgeldin aramıza Kitapların en güzeli , hoşgeldin Kuran-ı Kerim...

ALLAH' ım doldur bu gece ve her gece evlerimizi meleklerinle, senin yanında bir toz zerreciğince sayılabileceğimiz dünyada ki evlerimizin ev sahiplipliği için misafirimizi iyi ağırlamayı nasip et bizlere,

ALLAH' ım Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri bağışla,

Ve bizlere salih ameller nasip eyle...

ve

ve

ve
.
.
.
.
dilimizin döndüğünce, kalbimizin söylediğinceye kadar,,,

binlerce kere amin...


KADİR GECENİZ MÜBAREK OLA...
posted by suveyda @ Permalink ¤10:23 AM  
5 Comments:
  • At 11:38 AM, Blogger emircan said…

    Sizinde leyle-i kadriniz mübarek olsun.
    Bu arada gündeminiz çok yoğun maşallah.Bir gün takip etmesek konuları atlıyoruz:)

     
  • At 5:20 PM, Blogger Kayhanoviç said…

    merhaba ben dünyaya geldim
    bugünün kadrini bilelim
    bol bol dua edelim..
    mübarek kadir geceniz kutlu olsun..

     
  • At 8:38 PM, Blogger birisinin yeri said…

    bil mukabele..saygılar

     
  • At 12:51 AM, Blogger ladybird said…

    MUBAREK KADIR GECENIZI tebrik ederim. Allah c.c. bu geceki dualarinizla gonlunuzdeki muradinizi nasip eylesin...dualarinizi ibadetlerinizi kabul buyursun..

     
  • At 9:00 AM, Blogger suveyda said…

    emircan,
    ALLAH razı olsun emircan bey, bilmukabele.

    ne yapayım çok yazasım var, kendime hakim olamıyorum:)
    hayra alamet değil ama pes etmem yakındır.




    kaf-nun,
    ALLAH razı olsun kaf-nun.ettiğimiz dualar, yaptığımız ibadetler elbette yerine ulaşmıştır şimdi bize düşen bunu beklemek ve süreklilik göstermek yaptıklarımıza.er geç dualarımız can bulacaktır.şüphe yok.





    kayhan,
    dünyamıza hoşgeldin keşpır:)
    ALLAH razı olsun.
    hiç gitme bu dünyadan, bırak o hayal alemlerini, faydası yok sana:)






    baver,
    ALLAH razı olsun baver,
    saygılar bizden





    ladybird,
    amin inş.aynı şekilde seninde inş ladybird.ALLAH razı olsun.
    benim istediklerim kabul olursa yaşadım:)
    her daim şükür.

     
Post a Comment
<< Home
 
 

about me
gelirsin gidersin dostumsun, gelmezsin gitmezsin neyimsin
Udah Lewat
Archives
Dua
Allah’ım, Sana tutunuyorum, Kimsenin yere atmasına izin verme beni. (Sadi)
Martı

“Yaşamak için ne çok sebep var,” diye düşünüyor uçmanın anlamına vardıkça. Kabiliyetlerinin sınırlarını aşmak, onu yaşatan en büyük sebep. Onun için balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka sebepler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz. Becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekâmızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi hür olabiliriz!

Böyledir

Başkasını kıran, inciten bir insanın kendisi de bundan mutlaka yara alır.Kötülüğün oku mutlaka geri döner

Budur

Ne gökte, ne denizde, ne dağların içinde, ne de ormanların kuytu bir köşesinde, hiçbir yer yoktur ki, insan yaptığı fenalıktan, karşılığını görmeden, kurtulup sıyrılabilsin

Arkadaşlar
Designed-By

Visit Me Klik It
Credite
15n41n1